Get Adobe Flash player

Iskolánk immár hosszú évek óta ad otthont Pest megye legjobb negyedik osztályos tanulóinak, hogy összemérjék tudásukat a részükre szervezett PEST MEGYEI ALSÓ TAGOZATOS KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENYEN. Az idei versenyt is a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Monori Tankerületének anyagi támogatásával sikerült megrendeznünk.

A megyei döntőre április 15-én került sor, amikor Pest megye 44 iskolájából 87 tanuló érkezett hozzánk.

Eredmények ITT!  Fényképek ITT!

A megnyitó ünnepségen a versenyzőket igazgatónk, Marunák Ferenc köszöntötte, majd Leéh Péter pedagógus és Szirtes Dávid tanuló szép éneke mellett negyedikeseink énekét, szavalatát hallgathatták meg a versenyzők és kísérőik.

Ezután a résztvevők két fordulóban (hatvan, illetve negyvenöt perc alatt) oldották meg a verseny feladatlapjait, melyet az idei évben is hagyományosan Miskolczi Károlyné dr. pedagógiai szakértő állított össze.

Az idei feladatsor „Árpád népe hazát talál” címmel a tanulók honfoglalással kapcsolatos ismereteit mérte fel. A feladatok megoldásához sokrétű és alapos tudásra volt szüksége a gyerekeknek a magyar nyelvtan, a magyar irodalom, a matematika és a környezetismeret tantárgyak ismeretanyagára épülő kérdéseknél.

A verseny döntőjének napján igyekeztünk mind a tanulók, mind a zsűri munkáját zavartalanná tenni.

A vendégül látott tanulók és kísérőik az eredményhirdetésig rövid sétát tettek a városközpontban, meglátogatták a városi helytörténeti kiállítást, mandalát színeztek, majd meghallgatták Hevesi Imre koncertjét.

A versenyen végül szoros eredmények születtek, így a zsűri összesen harmincöt tanulót jutalmazott oklevéllel és könyvjutalommal.

Az első helyezést 96,5 %-os teljesítménnyel Tóth Sára, a nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola tanulója szerezte meg.

Köszönetet mondunk támogatóinknak, akiknek a segítsége nélkül nem sikerült volna ilyen színvonalon megrendezni a megyei verseny döntőjét: Farkas Zoltánnak, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Monori Tankerület igazgatójának; Miskolczi Károlyné dr. pedagógiai szakértőnek; Kabay Józsefné pedagógiai szakértőnek; Sintárné Bekker Klára pedagógusnak; Zsíros Károlyné élelmezésvezetőnek; illetve az iskolai szülői munkaközösség tagjainak, akik a vendéglátáshoz hozzájárultak.